Recept ส้มตำ (papayasalade)

Afgelopen week hebben we veel mensen verwelkomt tijdens de presentaties. Leuk om jullie weer te spreken en dank voor jullie aandacht!

Met plezier hebben we de presentaties voorbereid en gegeven. Mooi om zo over het werk te vertellen waar God in Thailand meebezig is en hoe we dat als zendelingen aanpakken.

Willen jullie nog een beetje in de Thaise sfeer blijven of komen? Hieronder het recept van de papayasalade.

Ingrediënten
1 onrijpe papaya (in ieder geval te koop op de markt)
1 komkommer
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
5 cherrytomaten
1 limoen
handje pinda’s
vissaus
suiker
 
Bereidingswijze
Snij de rode peper en knoflook in hele kleine stukjes. Gebruik een vijzel en stenen kom om de peper en knoflook verder fijn te stampen. Rasp de papaya en komkommer en voeg deze bij de knoflook en peper. Snij de cherrytomaten in vieren en voeg deze samen met de pinda’s bij de papaya. Voeg naar smaak vissaus, suiker en uitgeperste limoen toe. Tip: alle smaken rijkelijk toevoegen, de Thaise mensen houden ervan om alle smaken te proeven. Lekker bij kleefrijst. 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.