Groenten uit eigen tuin

Na de mislukte spruiten en twee radijsjes uit een veld vol radijsplantjes is het eindelijk gelukt: Thaise groenten uit eigen tuin.

  

Kousenband, lentje-uitjes en emm sla die overal door de moestuin opkomt dankzij de kippen. Ook twee Thaise groenten, waar we de NL-naam niet van weten, soort andijvie-achtig iets.

Van de kousenband hebben we een heerlijke Thaise maaltijd gemaakt: phat kra-phauw: gebakken kip met zoete basilicum. Hieronder het recept.

Benodigdheden voor een bijbelkring van 8 personen
8 el sojaolie 
4 kipfiletjes (1 kilo), in hele kleine blokjes gesneden 
600 gram kousenband/sperziebonen in stukjes van 1 cm snijden.
4 teentjes knoflook, in kleine stukjes 
4 chilis (de kleinste) gekneusd als je van een beetje pittig houd en meer fijnsnijden als je van heet houd. 
4 el oestersaus 
4 el sojasaus
vissaus naar smaak 
8 el water 
4 el suiker 
4 kopjes thaise zoete basilicum, te krijgen bij goede tokos of verse op de markt
Bereiding
Olie flink verhitten tot bijna walmend. Dan kip toevoegen, eventjes roerbakken dan knoflook en chili toevoegen. Stukjes kousenband/sperziebonen toevoegen en roerbakken.
Oester-, soja en vissaus mengen met suiker en water. Saus toevoegen. Het moet een beetje dun worden. Als laatste de basilicum toevoegen en er doorroeren en goed doorverwarmen.
Meteen serveren met jasmijn rijst (de beste goedkoopste rijst volgens de Thaien). Niet als een nasi, maar de ’t gerecht serveren op de rijst.

    Jammie! Laat maar horen of ’t smaakte!

Comments
  1. 17 jaar ago
  2. 17 jaar ago

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.